Na dworze mróz, a u nas na przekór kolorowa sałatka z polsko-włosko-hiszpańsko-francuskimi akcentami :)
Kilka słów wyjaśnienia:
- polska i KOZA, bo w roli głównej wystąpił ser z mleka koziego, z polskiej kozy,
- włoska, bo bella w nazwie a ser w oliwie,
- hiszpańska ze względu na pochodzenie pomidorów, oliwek i melona,
- francuska, bo sałaty z Francji przyjechały.
Składniki:
Kilka słów wyjaśnienia:
- polska i KOZA, bo w roli głównej wystąpił ser z mleka koziego, z polskiej kozy,
- włoska, bo bella w nazwie a ser w oliwie,
- hiszpańska ze względu na pochodzenie pomidorów, oliwek i melona,
- francuska, bo sałaty z Francji przyjechały.
Składniki:
- mieszanka sałat radicchio, fryzy i roszponki
- ser kozi ze Smaków Podkarpacia w zalewie z oliwy
- ćwiartka dużego melona
- 8 pomidorków koktajlowych
- garść czarnych oliwek
Przygotowanie sałatki najprostsze z możliwych a efekt niebiański dla podniebienia.
Sałaty wypłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, większe kawałki porwać na mniejsze.
Melona obrać ze skóry i pokroić w plastry. Pomidorki umyć i przekroić na pół.
Kozi ser wyjąć ze słoiczka i odsączyć. Oliwę, w której był zanurzony pozostawić.
Na półmisku lub w większej misce układać kolejno: sałatę, pomidorki, melona i kozi ser. Całość polać aromatyczną oliwą.
z melonem i serkiem... pychotka !
OdpowiedzUsuńKolorowe przepyszności...:)
OdpowiedzUsuńIle kolorów i państw na talerzu :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie Bella i na dodatek smaczna :)
OdpowiedzUsuńSałatki lubie i chciałabym jesć więcej jak tylko pojawia się wiosenne warzywka:)
OdpowiedzUsuńIscie miedzynarodowa salatka! Wyglada smakowicie :)
OdpowiedzUsuń