środa, 30 marca 2011

Pizza-roladki z Nutellą

Robiłam mini pizze i zostało mi troszkę ciasta, które postanowiłam przekształcić w ekspresowy deser.
W sam raz do filiżanki herbaty.
Żaden nutellomaniak nie odmówi przekąszenia takiej pizzo-roladki.
Teraz chyba za każdym razem, gdy będę robiła pizzę "zostanie" mi trochę ciasta:).
Oby tylko Nutella była wtedy na straży:).


Przepis na ciasto na pizzę znajdziecie tu.

Wystarczy rozwałkować, środek ciasta posmarować Nutellą i zwinąć w rulon a następnie pokroić na około 1,5 cm plastry. 

Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zachowując 2 cm odstępy. 
Odstawić w ciepłe miejsce żeby trochę podrosły. Piec w 180 stopniach około 15 minut.

17 komentarzy:

  1. Super ślimaczki. Z pewnością rodzina będzie chciała, żebyś kolejnym razem zrobiła większą ilość ciasta pizzowego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie ładne te roladki są :) Z nutellą, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kulinarne-smaki - już mi zapowiedzieli, że następnym razem ma być więcej:)
    Majana - Nutellomaniaków jest dużo:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jestem jednym z nich!
    I jakby co to rzut beretem, bo co to dla nutellomaniaczki 240 km?;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Lekka - no jak rzut beretem;)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy pomysł . mapewno skorzystam przy okazji robienia pizzy, bo córka domaga się pizzy już od paru dni..

    OdpowiedzUsuń
  7. fajny pomysl na wykorzystanie pozostalosci ciasta, bardzo smaczny pomysl:)

    OdpowiedzUsuń
  8. mmm...:) przydałyby się takie do wieczornej herbatki:)

    OdpowiedzUsuń
  9. porywam.
    a mogę od razu dwie? są takie urocze..

    OdpowiedzUsuń
  10. Bożena-1968 - córce się na pewno spodobają:)
    Aga - :)
    Goh. - do herbatki najlepsze:)
    Karmel-itka - jedna to zdecydowanie za mało:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Niech zyja resztki! ;) Czasami takie szybkie pomysly sa najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale pomysłowe:) A na nutellę zawsze się znajdzie amator:))

    OdpowiedzUsuń
  13. O, takich to chyba nie piekłyśmy. Fajne!

    OdpowiedzUsuń
  14. kasia1977 - niech żyją!:)
    Żenia - o tak:)
    Ola - wszystko przed Wami:)

    OdpowiedzUsuń
  15. Fajne zawijaski ;-D

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń
  16. Świetnie wygladają :) Szkoda tylko, że nie mogę jeść Nutelli :( Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  17. DominikaD - to współczuję

    OdpowiedzUsuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułeczki bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier lukier plastyczny łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa jagodowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.