Ta zupa jest po prostu przepyszna!
Każdego przekona do jedzenia zup rybnych!
Każdego, kto tylko zechce spróbować.
I niech Was nie zniechęca dodatek fasoli. Pasuje idealnie.
Składniki:
Warzywa obrać i pokroić w kostkę, pora w półplasterki. W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, lekko podsmażyć pokrojone warzywa (na oliwie). Następnie zalać wodą (nieco więcej niż do zakrycia składników i dodać pokrojony w plasterki czosnek oraz sól. Gotować ok. 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy oraz pokrojoną w większą kostkę rybę. Gotować jeszcze 10 minut. Dodać pastę chili, listki świeżej bazylii (duże można porwać na kawałki) oraz sól i pieprz do smaku. Gotować jeszcze przez 1-2 minuty. Zupę zdjąć z ognia i wymieszać z odsączoną fasolką.
Każdego przekona do jedzenia zup rybnych!
Każdego, kto tylko zechce spróbować.
I niech Was nie zniechęca dodatek fasoli. Pasuje idealnie.
Składniki:
- 500 g filetów rybnych (użyłam mintaja)
- 1 puszka czerwonej fasolki
- 3 średnie marchewki
- 1 średnia pietruszka
- 1 średni por (biała część)
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1/2 łyżeczki pasty chili (można pominąć lub zamienić na paprykę suszoną)
- garść świeżej bazylii
- 2-3 łyżki oliwy
- sól, pieprz - do smaku
Polecam też zupę z łososia (klik).
Rybne bardzo lubię a Twoja z fasolką wygląda przepysznie! :)
OdpowiedzUsuńŁucja - dziękuję :) Była bardzo pyszna :)
UsuńAniu,
OdpowiedzUsuńco za zupka!
Mniammmm...
Amber - no nie chwaląc się powiem, że wspaniała :)
UsuńAniu no własnie ... bo jaj jakoś nie mogę się przemóc do spróbowania zupy rybnej .... ciekawe czy ta wersja dałaby rade przełamac moją dziwną niechęć?:)
OdpowiedzUsuńJola - zwłaszcza ta! Spróbuj koniecznie! :)
UsuńA ja sobie zapamietuje, bo widze, ze moze sie przydac!
OdpowiedzUsuń:)
Kasia - bardzo się cieszę :)
UsuńWygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń