Jeden z najszybszych deserów jakie znam.
Jednocześnie pyszny i atrakcyjny wizualnie.
Tylko z dwóch składników.
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zapiekać można również inne owoce, np. banana.
Składniki (porcja na 2 osoby):
Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego (klik).
Jednocześnie pyszny i atrakcyjny wizualnie.
Tylko z dwóch składników.
Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Zapiekać można również inne owoce, np. banana.
Składniki (porcja na 2 osoby):
- 1 gruszka
- 1 jabłko
- ciasto francuskie
Owoce umyć. Przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i naciąć przy pomocy ostrego nożyka (tak jak na zdjęciu. Połówki owoców ułożyć na cieście francuskim i wyciąć dookoła, można również wyciąć ogonek i listek.
Piec w temperaturze 200 stopni, około 12 minut.
Skrawki ciasta francuskiego można posmarować dżemem i również zapiec (uzyskujemy w ten sposób gratisowe ciasteczka :))
Przepis dodaję do akcji:
Zobacz też inne przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego (klik).
Ale fajne :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł :)
OdpowiedzUsuńwygląda baaaaardzo efektownie :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł!
pozdrawiam i zapraszam do mnie: http://frankiesflavours.blog.pl/
To ja sie pisze na banana!
OdpowiedzUsuńO, i na gruszke!
Hm, brzoskwinia by byla dobra...
Oj...
:)
Milo, ze bierzesz udzial w akcji walentynkowej na Mikserze!
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Świetny pomysł ! :) Wyglądają pysznie. Pozdrowienia. :)
OdpowiedzUsuńSUPER :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę apetyczne !
OdpowiedzUsuńFajna propozycja, deser wygląda jak malowany
OdpowiedzUsuń:). Sylwia.
Urocze!
OdpowiedzUsuńPyszny pomysł Aniu.
Aniu przepiękne:) .... poproszę jabłuszko:)
OdpowiedzUsuń