08:43

Serce z jajka i parówki


Jutro Walentynki, ale romantyczne śniadania należy podawać przez cały rok, prawda?
Nie jestem zwolenniczką jadania parówek, ale ta potrawa, wypatrzona przez mojego syna w internecie, została zrobiona właśnie na jego zamówienie. 
Parówkę można zamienić na inną, cienką kiełbasę. 

Składniki:

  • 2 parówki
  • 2 jajka
  • sól
  • łyżka masła
  • 2 wykałaczki
Parówkę rozciąć wzdłuż, nie do końca. Części parówki wygiąć na zewnątrz i spiąć końce wykałaczki. 
Na patelni roztopić masło i podsmażyć z jednej strony parówkowe serca. Przewrócić na drugą stronę i wbić do każdego serca jajko. Lekko posolić i smażyć do momentu, aż jajko się zetnie - polecam użyć patelni z pokrywką i podczas smażenia przykryć patelnią, żeby jajko się ścięło szybciej. 


Przepis dodaję do akcji:

Walentynki. Czym TO się je? 11-17.02.2015

9 komentarzy:

  1. Cudne!
    Takie proste, takie efektowne, a jeszcze nie milalam okazji zrobic!
    :)

    Milo, ze jestes Aniu!
    Kasia
    www.lejdi-of-the-house.bloog.pl

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasia - no proste, a Olek był zachwycony i od dawna mnie męczył o takie śniadanie :)

      Usuń
  2. Urocze Aniu!
    Porywam całą kompozycję...

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste i genialne, czy raczej genialne w swej prostocie.
    I ja porywam pomysł!
    Idealny na niedzielne śniadanko :)

    OdpowiedzUsuń
  4. super, narzeczony mi zrobił takie niedawno. Smakuje bardziej :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Aniu pewnie większośc mam nie lubi parówek, jednak od czasu do czasu nasze dzieci je jedzą:) ... a podane w taki sposób sa cudowne:)

    OdpowiedzUsuń