08:02

Chałka drożdżowa + film


W Bajecznych smakach pokazujemy dzisiaj jak upiec chałkę. 
Prawdziwą, drożdżową,  mięciutką w środku i z chrupiącą na wierzchu kruszonką. 
Po przepis w formie pisemnej odsyłam do wcześniejszego wpisu
Namawiamy do upieczenia chałki, bo to naprawdę proste:)



8 komentarzy:

  1. uwielbiam domowe wypieki:d a chałkę w szczególności:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chałki są takie pyszne. Dawno nie robiłam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majana - u nas ostatnio dość często na prośbę dzieci:)

      Usuń
  3. U Was to wszystko tak pięknie wychodzi :) nie wątpię , że jest także smaczne :) Sylwia.

    OdpowiedzUsuń
  4. Sylwia - myślę, że i Tobie bez problemu taka chałka wyjdzie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Chałki to my uwielbiamy:) ... ale to uwielbienie zgubne jest:) buziaki
    PS . wpraszam się kiedyś na kawę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jola - jak tylko będziesz w okolicy serdecznie zapraszam:)

      Usuń