niedziela, 30 marca 2014

Grycan - Lody od pokoleń

Kilka dni temu miałam niesamowita przyjemność uczestniczyć w konferencji prasowej poświęconej rozwojowi Lodziarni Firmowych Grycan. 
Spotkanie poprowadzone w atrakcyjny sposób przez Macieja Orłosia obfitowało w szereg smacznych niespodzianek. 
Lodziarnie Firmowe to kluczowy element działalności biznesowej Elżbiety, Zbigniewa i Małgorzaty Grycanów. Pierwsza lodziarnia pod szyldem Grycan - Lody od pokoleń powstała w 2004 r. przy ulicy Puławskiej w Warszawie. Obecnie sieć obejmuje ponad 120 lodziarni i zatrudnia ponad 1200 pracowników. 
Właściciele firmy urzekają skromnością i dbałością o "Jakość, jakość i jeszcze raz jakość". Zapewniają, że każdy z produktów, jaki opuszcza ich fabrykę wpierw jest przez nich wypróbowywany i musi im smakować. Dotyczy to wszystkich produktów oferowanych przez lodziarnie: deserów lodowych (Pani Elżbieta poleca połączenie lodów pistacjowych i porzeczkowych - muszę wypróbować:), ciast (wspaniała beza!), niepowtarzalnych rurek z bitą śmietaną, kawy (dostarczanej od lat przez jedną, włoską firmę), soków oraz koktajli przygotowywanych na bazie świeżych owoców. 



Nic dziwnego, że firma odnotowuje coraz większe przychody, rozwija się i zyskuje spore zainteresowanie zagranicznych partnerów. Lody zajadać już mogą Czesi, a wkrótce mieszkańcy Niemiec i Chin. 
Przyjemnie było posłuchać o sukcesach jakie odnosi ta rodzinna firma zajadając wszystkie smakołyki, o których była mowa:)




Ciekawostką jest wynik ankiety przeprowadzonej wśród uczestników konferencji na temat preferencji smakowych. Jak w przypadku większość Polaków w grupie tej najpopularniejszym smakiem został waniliowy, następnie bakaliowy i niespodziewanie trzecie miejsce zajął sorbet z mango. 
Ogólnie nadal w większości wybieramy tradycyjne smaki: wanilia, śmietanka, truskawka i czekolada. W Lodziarniach Grycan znajdziemy 60 smaków (część z nich pojawia się sezonowo), jest więc w czym wybierać:) I jak zapewniają właściciele wszystkie powstają na bazie naturalnych składników (co niniejszym potwierdzam - właśnie pisząc te słowa zajadam sorbet malinowy firmy Grycan i są w nim malinowe pestki:))

Od maja w lodziarniach Grycan nowa karta menu, a na rynku wielka premiera lodów jogurtowych mango - próbowałam, są przepyszne!!!

8 komentarzy:

  1. Lodów o smaku mango chętnie bym spróbowała, a sorbety od Grycana są świetne;
    Zazdroszczę przyjemności próbowania !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ania W - polecam spróbować jogurtowych mango:) To chyba będzie mój hit tegorocznego lata:)

      Usuń
  2. lody Grycana uwielbiam :) to wspomnienie z moich wakacji u mamy w Gdyni - zajadałyśmy się nimi :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marta Uz - ja jadam je wszędzie tam gdzie natrafię, a najbardziej lubię z bitą śmietaną:)

      Usuń
  3. Lubie ich lody bo faktycznie są bardzo dobrej jakości,a bakaliowe to moje ulubione:)Teraz koniecznie chcę spróbować jogurtowych mango,więc będę ich wypatrywać:)i tych pięknych rurek z kremem też:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pucinka21 - rurki tylko w lodziarniach, ale jest ich już ponad 120 w kraju:) A na jogurtowe mango i ja będę czekać z wytęsknieniem:)

      Usuń
  4. Moje ukochane to tiramisu, ale i bakaliowymi nie wzgardze:) .... a takie spotkanie musialo być bardzo smakowite:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jola - też lubię tiramisu:), a spotkanie było ekstra:)

      Usuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.