Spotkanie poprowadzone w atrakcyjny sposób przez Macieja Orłosia obfitowało w szereg smacznych niespodzianek.
Lodziarnie Firmowe to kluczowy element działalności biznesowej Elżbiety, Zbigniewa i Małgorzaty Grycanów. Pierwsza lodziarnia pod szyldem Grycan - Lody od pokoleń powstała w 2004 r. przy ulicy Puławskiej w Warszawie. Obecnie sieć obejmuje ponad 120 lodziarni i zatrudnia ponad 1200 pracowników.
Właściciele firmy urzekają skromnością i dbałością o "Jakość, jakość i jeszcze raz jakość". Zapewniają, że każdy z produktów, jaki opuszcza ich fabrykę wpierw jest przez nich wypróbowywany i musi im smakować. Dotyczy to wszystkich produktów oferowanych przez lodziarnie: deserów lodowych (Pani Elżbieta poleca połączenie lodów pistacjowych i porzeczkowych - muszę wypróbować:), ciast (wspaniała beza!), niepowtarzalnych rurek z bitą śmietaną, kawy (dostarczanej od lat przez jedną, włoską firmę), soków oraz koktajli przygotowywanych na bazie świeżych owoców.
Przyjemnie było posłuchać o sukcesach jakie odnosi ta rodzinna firma zajadając wszystkie smakołyki, o których była mowa:)
Ciekawostką jest wynik ankiety przeprowadzonej wśród uczestników konferencji na temat preferencji smakowych. Jak w przypadku większość Polaków w grupie tej najpopularniejszym smakiem został waniliowy, następnie bakaliowy i niespodziewanie trzecie miejsce zajął sorbet z mango.
Ogólnie nadal w większości wybieramy tradycyjne smaki: wanilia, śmietanka, truskawka i czekolada. W Lodziarniach Grycan znajdziemy 60 smaków (część z nich pojawia się sezonowo), jest więc w czym wybierać:) I jak zapewniają właściciele wszystkie powstają na bazie naturalnych składników (co niniejszym potwierdzam - właśnie pisząc te słowa zajadam sorbet malinowy firmy Grycan i są w nim malinowe pestki:))
Od maja w lodziarniach Grycan nowa karta menu, a na rynku wielka premiera lodów jogurtowych mango - próbowałam, są przepyszne!!!
Lodów o smaku mango chętnie bym spróbowała, a sorbety od Grycana są świetne;
OdpowiedzUsuńZazdroszczę przyjemności próbowania !
Ania W - polecam spróbować jogurtowych mango:) To chyba będzie mój hit tegorocznego lata:)
Usuńlody Grycana uwielbiam :) to wspomnienie z moich wakacji u mamy w Gdyni - zajadałyśmy się nimi :)
OdpowiedzUsuńMarta Uz - ja jadam je wszędzie tam gdzie natrafię, a najbardziej lubię z bitą śmietaną:)
UsuńLubie ich lody bo faktycznie są bardzo dobrej jakości,a bakaliowe to moje ulubione:)Teraz koniecznie chcę spróbować jogurtowych mango,więc będę ich wypatrywać:)i tych pięknych rurek z kremem też:)
OdpowiedzUsuńPucinka21 - rurki tylko w lodziarniach, ale jest ich już ponad 120 w kraju:) A na jogurtowe mango i ja będę czekać z wytęsknieniem:)
UsuńMoje ukochane to tiramisu, ale i bakaliowymi nie wzgardze:) .... a takie spotkanie musialo być bardzo smakowite:)
OdpowiedzUsuńJola - też lubię tiramisu:), a spotkanie było ekstra:)
Usuń