środa, 22 czerwca 2011

Pizzaparty z okazji rozpoczęcia wakacji

"Ogłaszam wakacje"- te słowa padły dziś z ust p. Dyrektor w Olka szkole. Tak głośnego entuzjazmu ze strony uczniów, jaki się potem dało słyszeć, nie da się opisać:).
Z okazji początku wakacji w siedzibie Bajkorady odbyło się wspólne gotowanie z zaprzyjaźnioną ekipą z Ciasteczek z duszą
Wspólnie przygotowaliśmy pizzę. Właściwie to głównie przygotowaniem zajmowali się Natalka (6 lat) i Olek (7 lat) i świetnie sobie w tej roli poradzili. 
A jak smakuje taka własnoręcznie przygotowana pizza....:).


W roli dodatków wystąpiły:

  • sos pomidorowy (przecier+bazylia+czosnek+sól+cukier+pieprz)
  • żółty ser
  • szynka
  • cukinia
  • czarne oliwki
  • ogórki konserwowe
  • cebula
  • pomidory
Jeśli komuś narobimy na pizzę apetytu to przepis na sprawdzone cienkie ciasto znajdziecie tu (klik).

A dziś głównie fotorelacja:).


Kręcimy ciastem z gracją:)
Ekipa pracuje - Szef nadzoruje:)
Dużo sosiku pomidorowego to podstawa:)
Mamo - ja też chcę robić pizzę!:)
Artystyczny nieład...:)
Kulinarna abstrakcja?:)

I
tylko nikt nie zrobił zdjęć z zajadania się pizzą, bo tak była smaczna, że nikt nie myślał o zdjęciach:)
A potem były pyszne lody:)

Udanych wakacji!!!

16 komentarzy:

  1. Zawsze musi być nadzorujący , a ktoś inny musi robić.. a Ewuni jak widać nie trzeba było zapraszać do pomocy..Pizza wygląda rewelacyjnie..

    OdpowiedzUsuń
  2. Bożena-1968 - była przepyszna. A najważniejsze, że przygotowana przez takich dzielnych kucharzy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak smakowicie rozpoczęliście wakacje!
    Oluś w roli nadzorującego szefa widać, że czuje się na swoim miejscu ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zazdroszczę wakacji,pizzy,ślicznie stojącej Ewuni no i takiego fajnego spotkania:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Oj, na pewno smakuje świetnie taka pizza!
    Jaka cudna mała dziewuszka:)))

    Pozdrowienia:)

    OdpowiedzUsuń
  6. oj Aniu, alez Ty masz małego pomocnika w domu ...niedługo powie "mamuś ty usidź z książką, a ja obiad ugotuję:) brawa dla Olka:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pamiętam jedne ze swoich pierwszych wakacji...coś niesamowitego ;) Zawsze chodziliśmy z rodzicami na lody :D
    Domyślam się, że takie otwarcie sezonu wakacyjnego było niesamowitym przeżyciem :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Acirinko cudne rozpoczęcie wakacji. Ja miałam w planach ciasto, ale nie wyszło. No cóż jutro też rozpoczęcie, prawda?

    OdpowiedzUsuń
  9. Ola - bardzo smakowicie. A Olek z Natalką pracowali dzielnie ramię w ramię - tylko na zdjęciu tak wyszło:)
    Pucinka21 - :)
    Majana - cudna dziewuszka jest już niezwykle asertywna:)
    Jola - o bardzo bym chciała coś takiego usłyszeć, na książki nie mam ostatnio czasu:)
    Arven - myślę, że warto celebrować takie okazje:)
    Dorota20w - pyszna i wesoła:)
    Kabamaiga - świętować to można z tydzień (na ile tylko sił wystarczy:))

    OdpowiedzUsuń
  10. Rozpoczynek wakacji w takim towarzystwie i z takim jedzeniem to jest to! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Ale się działo! Jeszcze raz cioci Ani dziękujemy za warsztaty kulinarne :-).
    Ciasteczka z duszą w składzie: Aneta,Natalka i Nikodem :-)

    OdpowiedzUsuń
  12. świetna ekipa! sama chętnie spałaszowałabym taką pizzę :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Z takimi pomocnikami jedzonko wychodzi najlepsze. Udanych wakacji! :-)
    Pozdrawiam
    Asia
    http://lavanna.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam pizza, moja corka tez. Dzien bez kawalka pizzy to smutny dzien.Pozdrawiam,A.

    OdpowiedzUsuń
  15. Zdecydowanie dzieci powinne być zaangażowane w gotowanie ;-) Jak widać sprawia im to wielką frajdę.

    www.przysmakiewy.pl

    OdpowiedzUsuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.