Drożdżowe, lekko chrupiące bułeczki cynamonowe nadziane żurawiną. Zyskały bardzo dużą aprobatę ze strony rodziny. Syn zachwalał prawie jak swoje ulubione ciasteczka i podkreślał, że choćby nie wiem co przynajmniej dwie muszą zostać na drugie śniadanie do szkoły:)
Składniki (porcja na około 20 sztuk):
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1/3 szklanki cukru (użyłam trzcinowego)
- 75 g roztopionego i ostudzonego masła
- 1 szklanka mleka (letniego)
- 7 g suchych drożdży (lub 25 g świeżych)
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 szklanka suszonej żurawiny
Przepis dodaję do akcji:
Fajne kropkowane bułeczki. :)
OdpowiedzUsuńMajana - w niektórych można się nawet buziek z uśmiechami dopatrzeć:)
Usuńlubię wszystko co z żurawiną :)
OdpowiedzUsuńMArta - ja również:)
Usuńostatnio do wszystkiego dodaje zurawine :)
OdpowiedzUsuńKrzywa kromeczka - to zdrowo:)
UsuńJustyna - :)
OdpowiedzUsuńfajne kropokowane:) cudnie smakowałyby z czekoladą:)
OdpowiedzUsuń