Dzisiaj trochę inspiracji z kuchni francuskiej - takiej w najprostszej wersji:).
Zupka pożywna a jednocześnie bardzo lekka:) Doskonała na jesienną pogodę.
Składniki:
Zupka pożywna a jednocześnie bardzo lekka:) Doskonała na jesienną pogodę.
Składniki:
- 5-6 średnich ziemniaków
- 1 duży por
- 2-3 łyżki masła
- 0,5 l mleka
- sól, pieprz cytrynowy, gałka muszkatałowa
- woda
Por z mlekiem? Hmm..brzmi interesująco.
OdpowiedzUsuńFrancuzi uwielbiają takie połączenia:)Mi też odpowiadają:) Chociaż bardziej jest znana "zupa cebulowa na mleku":)
OdpowiedzUsuń,,zupa cebulowa na mleku''-umiem to powiedzieć po ichniemu,Ania mnie nauczyła jak byłam małym smarkiem :)ładne tło:))
OdpowiedzUsuńO Rybitku nie wiedziałam, że pamiętasz:)
OdpowiedzUsuńAniu pycha, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie ...a mnie teraz strasznie ciągnie w strone pora, cebuli itp warzyw:) buziolek
OdpowiedzUsuń