Sezon na cukinię trwa:) Uwielbiam to warzywo. Tym razem wystąpiło u nas w wersji smażonej w plastrach i dodanej do sałatki z różnych warzyw. Świetne jako osobne danie, ale i też jako dodatek do II dania.
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 2 pomidory
- kilka rzodkiewek
- 1/3 sałaty lodowej
- koperek
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano
Wpis bierze udział w akcj Smacznie i pomidorowo
Dobry pomysł:) Ja lubię takie plasterki smażone w cieście.
OdpowiedzUsuńJa też takie lubię:) Albo w bułeczce tartej i jajku usmażone na maśle i to na chleb:) Smak dzieciństwa:)
OdpowiedzUsuńSmacznie i cukiniowo ;)uwielbiam cukinie, smażoną , pieczoną (faszerowana najbardziej) ale jest też przyjemnym dodatkiem do zup :)
OdpowiedzUsuńMmmm faszerowana. Też za mną chodzi:)
OdpowiedzUsuń