Połączenie kaszy gryczanej i twarogu odkryłam nie tak dawno w pierogach, które bardzo nam smakują.
Tym razem nie miałam czasu na lepienie pierogów zatem skróciłam proces przygotowania - przy okazji wyeliminowałam mąkę:) Kulki są bardzo pożywne, ale jednocześnie lekkie. Podałam je z podsmażonym boczkiem i cebulką, ale w wersji dietetycznej można zjeść np. polane oliwą.
Spróbujcie też kulek z wykorzystaniem twarogu i kaszy manny .
Składniki:
- 200 g kaszy gryczanej (przed ugotowaniem)
- 300 g twarogu (nie mielony)
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- tymianek (1/2 łyżeczki)
- majeranek (1/2 łyżeczki)
bardzo fajny pomysł na obiad!
OdpowiedzUsuńPomysł rewelacyjny ! Bardzo Ci dziękuję za inspirację: będzie dziś na obiad, a wypróbuję też z kaszą jaglaną :-)
OdpowiedzUsuńwspaniały pomysł, wypróbuję na pewno, bo lubię kaszę, a o tym połączeniu słyszałam
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Monika
świetnie wyglądają, przepis wypróbuje:)
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł! Zrobię sobie takie :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na kaszę:) .... którą ostatnio pokochałam, po wielu latach nienawiści:)
OdpowiedzUsuńbardzo ciekawy pomysł ! :) jutro robię! :)
OdpowiedzUsuńrozpadły się przy gotowaniu! Nie mam obiadu, za to bałagan do posprzątania
OdpowiedzUsuńMoje jak widać na załączonych zdjęciach nie rozpadły się, Nic więcej do nich nie dodawałam.
Usuń