08:47

Szarlotka na kruchym cieście (Bajeczne smaki)

Z cyklu Bajeczne smaki zapraszamy Was na filmik z babciną szarlotką w roli głównej.
Według mnie nie ma lepszej... i już sama nie wiem czy lepsza jest na ciepło czy jednak na drugi dzień, bo ona zawsze smakuje wybornie:)
Zobaczcie jak prosto można ją przygotować. 
A po dokładny przepis odsyłam tutaj (klik)

14 komentarzy:

  1. Fajny trik z nawijaniem ciasta na wałek bo nie lubiłam nigdy wyklejania blachy:)mmm szarlotka :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pucinka21 - to bardzo wygodne i znacznie przyśpiesza pracę:)

      Usuń
  2. Szarlotki są pyszne, ponadczasowe ciasta, mogę je jeść zawsze :).
    Z tym zawijaniem ciasta na wałek to tez dobry pomysł.
    Ja często wyklejam spód ciastem :)
    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Majana - też kiedyś wyklejałam, ale tak jest zdecydowanie szybciej:)

      Usuń
  3. Uwielbiam:)
    Zapraszam na konkurs z firmą PRYMAT na danie świąteczne : http://book-and-cooking.blogspot.com/2012/11/konkurs-z-firma-prymat-edycja-swiateczna.html

    OdpowiedzUsuń
  4. Bajeczna szarlotka Aniu!
    gdyby tak porwać kawałek...

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam szarlotki, zwłaszcza te ze starcyh przepisów ...są najlepsze na swiecie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Też jestem smakoszem szarlotek.

    OdpowiedzUsuń
  7. A Ja jakos lubię to wyklejanie,a szrlitka zawsze mi wychodzi najlepsza z papierowej z mojego drzewka mmm pychotka

    OdpowiedzUsuń
  8. Przepis rewelacja, ciasto lekko się wyrabia, nie trzeba dawać do lodówki, nie marnuje się białko ;) i pieczenie poszło mi całkiem sprawnie i przyjemnie.

    Szarlotka w smaku bardzo dobra, ale następnym razem (tak, tak, będzie następny raz na pewno :)) raczej dodam cukru pudru zamiast cukru ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę :) A białka polecam mrozić i wykorzystać np. na bezę :)

      Usuń
  9. Używasz szklanki o pojemności 250ml czy mniejszej?pozdrawiam!!!

    OdpowiedzUsuń
  10. Szarlotka przepyszna, dziękuję serdecznie za przepis.

    OdpowiedzUsuń