Sałatka z cyklu mega ekspresowa i nie wymagająca dużego nakładu pracy.
Idealna na kolację czy do pracy, ale z powodzeniem może też wystąpić w roli dania na przyjęciach.
Ja zrobiłam ją na rodziny Hani i o dziwo smakowała nie tylko dorosłym, bo zajadały ją również dzieci.
Składniki:
Idealna na kolację czy do pracy, ale z powodzeniem może też wystąpić w roli dania na przyjęciach.
Ja zrobiłam ją na rodziny Hani i o dziwo smakowała nie tylko dorosłym, bo zajadały ją również dzieci.
Składniki:
- 200 g makaronu muszelki (najmniejsze)
- puszka kukurydzy
- 1 czerwona papryka
- 6 dużych rzodkiewek
- 2 duże gruntowe ogórki
- puszka tuńczyka w oleju
- 2 łyżki siekanego koperku
- 1 łyżka drobnego szczypiorku
- sól, pieprz do smaku
Makaron ugotować al dente. Tuńczyka wyjąć z puszki i rozdrobnić (nie odlewać oleju). Paprykę, ogórki i rzodkiewki pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Sałatkę najlepiej przygotować 2 godziny przed podaniem.
Bardzo smakowicie wygląda, nie dziw, ze wszyscy zajadali:)
OdpowiedzUsuń