Na szybki obiad dla zapracowanych (i nie tylko) proponuję omlet z kolorowymi warzywami.
Do jego przygotowania użyłam mieszanki warzyw - sałatka meksykańska (może być też inna mieszanka lub najprostsza marchewka z groszkiem).
Przygotowanie warzyw zajmuje 7 minut, smażenie 3, więc dosłownie mamy obiad w 10 minut (no może odrobinkę dłużej).
Prosto, zdrowo i szybko. Tak lubię!
Składniki:
- 1/4 sałatki meksykańskiej Poltino (cała mieszanka wystarczy na przygotowanie 4 omletów)
- 2 łyżeczki masła
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- chilli
Do garnka wlać 1/2 szklanki wody i wsypać mieszankę. Dodać sól, szczyptę chilli oraz łyżeczkę masła. Gotować na małym ogniu. Po ugotowaniu odcedzić.
W misce roztrzepać całe jajka. Posolić do smaku.
Rozgrzać patelnię i rozpuścić na niej łyżeczkę masła. Wlać jajka i posypać ugotowanymi warzywami. Omlet smażyć na małym ogniu z dwóch stron. Zdjąć z patelni. Podawać np. ze świeżymi warzywami i pieczywem.
Wpis powstał w ramach współpracy z marką Poltino.
ostatnio bardzo polubiłam omlety, na taką wersję też z chęcią bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam omletu ... ten Twój Aniu to wersja wypasiona:)
OdpowiedzUsuń