sobota, 3 grudnia 2011

Muffinki kokosowe z sercem

Po niewątpliwym sukcesie w postaci muffin czekoladowych postanowiłam poeksperymentować dalej w tym kierunku. Tak oto powstały muffiny kokosowe z sercem z batonika Bounty. Jakby to powiedzieli w reklamie w TV "kokos staje się jeszcze bardziej kokosowy":)
Nie będzie chyba jednak lepszej reklamy niż ta, że Olek zjadł cztery od razu i tylko fakt, że już nie miał miejsca powstrzymał go od sięgnięcia po kolejną. Zresztą kolejnymi zajęłam się z mężem i bardzo szybko zniknęły:)


Składniki na (12 sztuk):

  • 220 g mąki pszennej
  • 100 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki sody
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki wiórków kokosowych
  • 150 ml mleka
  • 50 g roztopionego i ostudzonego masła
  • szczypta soli
  • 6 batoników bounty 
Wszystkie składniki (oprócz batoników) krótko zmiksować ze sobą lub po prostu wymieszać łyżką. 
Blaszkę do muffin wyłożyć papilotkami i do każdej nałożyć ciasta (mniej więcej do 3/4 wysokości)







Na wierzchu każdej muffiny położyć pół batonika Bounty (ja swoje mocniej wcisnęłam i wszystkie opadły na spód). 









Piec 25 minut w 180 stopniach. 

16 komentarzy:

  1. Kiedyś często zajadałam się bounty, te muffiny z pewnością smakują doskonale :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudownie wyglądają. Uwielbiam kokos :) A to serducho to mają pyyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wow..to coś dla mnie...uwielbiam kokos..

    OdpowiedzUsuń
  4. bounty powiadasz:) uwielbiam ten batonik ...a więc jeśli kokosowe muffiny stały się podwójnie kokosowe to coś dla mnie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Slyvvia - jeśli jesteś fanką tych batoników to coś dla Ciebie:)
    Majana - serduszko jest takim miłym zaskoczeniem:)
    Bożena - czyli całe dla Ciebie, bo i w cieście są wiórki:)
    Jola - to zdecydowanie coś dla Ciebie:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetne! I bardzo podobają mi się zdjęcia:-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Sabienne - bardzo mi miło:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Dzięki za ten przepis,babeczki zniknęły niemal natychmiast a miały dotrwać do jutra. W rewanżu polecam wszystkim Paniom deser angielski CRUMBLE,który uwielbiają dzieci.% min roboty a frajda smakowa duża.Przepis znalazłam na fajnym blogu:lipkowy-domek.blogspot.com pozdrawiam marta

    OdpowiedzUsuń
  9. Grażyna - :)
    Marta - cieszę się, że tak się udały:), crumble robię w domu dość często tylko cieszy się taką popularnością, że nigdy nie udało mi się zrobić zdjęcia:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jakie fajne:) Nie dziwie sie ze tak zniknely szybko:) Super pomysl z tym batonikiem w srodku:)

    OdpowiedzUsuń
  11. Marzena - taka niespodzianka:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Aniu, napisałam komentarz, zatwierdziłam i... zaginął w akcji :( Więc jeszcze raz...
    Muffinki to bardzo fajny słodki kierunek :) Czekoladowe na mnie też zrobiły wrażenie. Nawet mi się zachciało tych kokosowych, choć to nie jest mój ulubiony smak...

    OdpowiedzUsuń
  13. Mój ulubiony batonik w muffinach! Poproszę taką!

    OdpowiedzUsuń
  14. Ojej. Z tymi batonikami to musi myć to.

    OdpowiedzUsuń
  15. Ola - ale jakby tak ją jeszcze po wierzchu czekoladą polać?:)
    Sue - proszę bardzo:)
    Kabamaiga - to jest to:)

    OdpowiedzUsuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.