Bajeczne smaki pokazują jak prosto zrobić pierogi z truskawkami (lub innymi sezonowymi owocami).
Pierogi najlepiej smakują podane ze śmietanką i cukrem.
W sezonie taki obiad obowiązkowy :)
Składniki:
Pierogi najlepiej smakują podane ze śmietanką i cukrem.
W sezonie taki obiad obowiązkowy :)
Składniki:
- 500 g mąki pszennej (T480)
- około 250 ml zimnej wody
- truskawki (około 500 g)
- do podania np, śmietana i cukier, roztopione masło
Z mąki i wody zagnieść ciasto. Odstawić na 10-15 minut. Rozwałkować na cienki placek. Wycinać kółka i zlepiać 4 rożki. Gotować w lekko osolonej wodzie, około 4 minuty.
Mój mąż nie uznaje takiego obiadu. Całe szczęście zawsze można liczyć na synka :)).
OdpowiedzUsuńPychotka, ja uwielbiam :).
Fajny sposób sklejania:) Dla mojego Męża to nie obiad, tylko deser ... ale ja z Lili uwielbiam:)
OdpowiedzUsuń