Takie proste i zarazem smaczne, a jakoś wcześniej nie wpadłam na ten sposób użycia bananów.
Wykonanie ekspresowe, a smak niepowtarzalny.
I zdecydowanie w niczym nie przypomina budyniu o smaku bananowym z torebki.
Do przyrządzenia budyniu nie użyłam cukru, bo moje banany były bardzo mocno dojrzałe i słodkie.
Składniki:
- 500 ml mleka
- 2 małe banany (dojrzałe)
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 kopiasta łyżka masła
Po inne bananowe inspiracje na blogu zapraszam tutaj.
domowy budyń najlepszy! :)
OdpowiedzUsuńSkoro ze zmiksowanymi bananami, to na pewno gęsty i pyszny :)
OdpowiedzUsuńAniu to musiał być najlepszy na świecie budyń bananowy:)
OdpowiedzUsuńWyglada smakowicie. Dziekuje Aniu.
OdpowiedzUsuńWyglada smakowicie. Dziekuje Aniu.
OdpowiedzUsuń