poniedziałek, 9 sierpnia 2010

Rodzinne gotowanie z Knorr

Dzisiaj ciąg dalszy relacji z eventu sponsorowanego przez Knorr.
Super zabawa rozpoczęła się już o 10:30 kiedy przyjechał po nas bus i zawiózł do siedziby Knorr. W miłych nastrojach (podróżowaliśmy z ekipą 2 smaki w składzie Ola, Emilka i Klara) około 11:00 dotarliśmy na miejsce, gdzie czekała już na nas pięknie przystrojona sala - na mnie największe wrażenie zrobiły przepiękne zwierzątka wykonane z warzyw - na dzieciach natomiast czekoladowa fontanna - zapowiedź deseru:). Po krótkim oczekiwaniu, które dzieci spędziły w sali zabaw i przypudrowaniu nosków mamom (przez panią wizażystkę) rozpoczęło się gotowanie.


Każdy z 6 zespołów miał do przygotowania 1 z potraw (według przepisów Knorr). Sąsiadujący z nami zespół 2 smaków sporządził nawet 2 potrawy - trzy kobiety w kuchni to jednak wielka siła:)
My, tak jak już wcześniej wspominałam, mieliśmy za  zadanie przygotowanie "męskiej potrawy" - Footbalek - kulek mięsnych.




 Na zdjęciu: Olek uciął sobie bardzo merytoryczną pogawędkę z przesympatycznym Witkiem Iwańskim na temat minionych mistrzostw świata:) Footbalki zostały przemianowane na Jabulani:)




Pozostałe zespoły przygotowały:
  • Tęczową sałatkę
  • Pastę z kurczakiem i śmietanowym sosem
  • Czapki krasnala - Gyros w tortillach
  • Mini pizze w trzech smakach
  • Słoniowe kopytasy z pomidorowym sosem
  • Placuszki z cukinii z sosem jogurtowym

Potem nastąpiła degustacja.... teraz właśnie ślinka mi leci na samo wspomnienie. Wszystkie potrawy były wspaniałe. Powstały głównie dzięki zaangażowaniu dzieci i małej pomocy asystujących mam, więc smakowały wszystkim podwójnie:) Oprócz tych wspaniałości mieliśmy też okazję konsumować dania przygotowane przez przemiłych Panów Kucharzy z Knorr. Mmmmmm naprawdę możecie żałować, że Was z nami nie było. Nic jednak straconego - z pewnością ukażą się one za jakiś czas na naszych blogach:)
Na deser serwowane były lody i dłuuuuugo oczekiwana czekoladowa fontanna a także tort urodzinowy w kształcie samochodu (niespodzianka przygotowana przez Knorr z okazji 4 urodzin Krystianka).
Po tej cudownej uczcie dzieci powróciły do harców w sali zabaw a mamy udzielały wywiadów:).
Czas dzięki wspaniałej atmosferze minął nam bardzo szybko.

Na koniec pamiątkowe zdjęcie (Olek gdzieś się skrył i go nie widać:))








Aż żal było wracać do domu:) Na pożegnanie nasi dzielni mali kucharze zostali obdarowani wspaniałymi upominkami od Knorr. Olek między innymi dostał wymarzony miecz świetlny rycerza Jedi, z którym prawie się nie rozstaje:).

Zapraszam do dołączenia do społeczności: Co dziś na obiad

8 komentarzy:

  1. Super relacja z super przygody-oby więcej takich było:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Od kiedy jestem na diecie wizyty na bajkoradzie są dla mnie ogromną próbą charakteru:)po przeczytaniu w/w relacji dostałam takiego ślinotoku,że chyba już będą stąd zmykać:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Rybitku bądź twarda i odwiedzaj stronkę dalej:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawa relacja, sama chciałabym coś takiego przeżyć! Może mnie się też uda. Zaczynam dopiero pracę ze swoim blogiem rodzinagotwowanie chętnie posłucham-poczytam różnych komentarzy i wpisów....

    OdpowiedzUsuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułeczki bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier lukier plastyczny łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa jagodowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur tort torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.