Kremowa pomidorowa w pełni zaakceptowana przez "małego konsumenta". W składzie inne warzywa, ale jakoś nie przeszkadzały:)
Składniki:
Wpis bierze udział w akcji: Smacznie i pomidorowo
Składniki:
- włoszczyzna (bez kapusty)
- 2 łyżki oliwy
- krojone pomidory (z kartonika lub puszki)
- ząbek czosnku
- liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, bazylia
- mały koncentrat pomidorowy
- śmietana 12% lub jogurt naturalny
- ulubiony makaron
Wpis bierze udział w akcji: Smacznie i pomidorowo
rewelacja! pomidorowa to pyszny klasyk
OdpowiedzUsuńbardzo lubię !
OdpowiedzUsuńNie jest to co prawda moja najbardziej ulubiona zupa, ale jest naprawdę pyszna:)
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, bardzo łatwy. :) W jakiej ilości wody ugotować włoszczyznę/rozpuścić kostkę rosołową?
OdpowiedzUsuńNajlepiej ugotować włoszczyznę zalewając ją wodą do przykrycia wszystkich składników. Zawsze można ilość wody zwiększyć:), a chodzi o to żeby zupa była gęsta.
Usuń