11:37

Mus truskawkowy (Bajeczne smaki) i Gość Specjalny z Toskanii

Idealnie orzeźwiający, lekko kwaskowy i w ogóle lekki:) mus truskawkowy. 
Tym razem przygotowany w towarzystwie przesympatycznego gościa z dalekiej, słonecznej Toskanii - czyli Aleksandry z Moja Toskania oraz niechcianej, wielkiej, deszczowej, głośnej i zabierającej światło czerwcowej burzy:)
Ale co tam burza, gdy w kuchni sa trzy blogerki kulinarne. 
Było wesoło i smacznie!
Miłego oglądania:)

Mus truskawkowy:

  • 400 g truskawek
  • cukier puder do smaku 
  • sok wyciśnięty z jednej cytryny
  • 200 g śmietany 30%
  • listki świeżej mięty do dekoracji
Truskawki zmiksować. Dodać sok z ctryny i cukier. Śmietanę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlewać powoli zmiksowane truskawki. Delikatnie wymieszać (ewentualnie dosłodzić do smaku) i przelać do szklanych naczyń. Schłodzić ok. 5 godzin w lodówce. Podawać z listkami świeżej mięty. 

11 komentarzy:

  1. Dziecko rulez i jak zwykle śmiesznie :DD ps dopiski :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Evitaa - ciekawe o które dziecko Ci chodzi:):):)

      Usuń
  2. Mus wybitny!!!
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. ależ to musi być cudny smak - siła tkwi w prostocie!

    sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jagienka - zgadza się, w prostocie siła:)

      Usuń
  4. Pyszne i wesołe spotkanie:) buziaczki zasyłam

    OdpowiedzUsuń