Z cyklu Bajeczne Smaki zapraszamy Was do zapoznania się z kolejną obiadową propozycją. Tradycyjne gołąbki zawijane są bardziej pracochłonne, ale takie bez zawijania robi się naprawdę szybko. Do tego przygotowanie sosu pomidorowego ograniczone do minimum:)
Gołąbki zapiekają się w sosie, dzięki czemu nie wysuszają się.
Oczywiście pomoc dzieci w przygotowaniach jak zwykle mile widziana:)
Po przepis w formie pisanej odsyłam Was tutaj (klik)
Gołąbki zapiekają się w sosie, dzięki czemu nie wysuszają się.
Oczywiście pomoc dzieci w przygotowaniach jak zwykle mile widziana:)
Po przepis w formie pisanej odsyłam Was tutaj (klik)
Też robię podobne :) Są super.
OdpowiedzUsuńMamiczka - zgadza się, minimum wysiłku - maksimum satysfakcji:)
UsuńA ja akurat dzisiaj jadłam na obiad gołąbki,ale tradycyjne,zawijane. Te prezentowane przez Was, także wyglądają smakowicie. Ja jak już robię gołąbki to dużą ilość, a potem porcjami zamrażam, ale tobię przed zapiekaniem. Po odmrożeniu, pozostaje tylko zapiec w piekarniku i są prawie jak świeżo zrobione.
OdpowiedzUsuńFajne te Wasze Bajeczne Smaki. Mam fajny przepis na ciasto. Może prześlę i ciasto "wystąpi" w Bajecznych Smakach ?!
Pozdrawiam - Sylwia.
Sylwia - wyślij przepis koniecznie:) Lubimy wszelkiego rodzaju ciasta:) adres: a.cirin@wp.pl
UsuńSuper, wyślę wkrótce. Sylwia.
Usuńbardzo lubię taką wersję gołąbków - i robić, i jeść. Twoje wyglądają niezwykle apetycznie :)
OdpowiedzUsuńGrazyna - dziękuję:) ja również lubię:)
Usuń