Lubicie pierogi? Ja bardzo...:) Lepicie sami? W dzisiejszym filmie prezentuję Oli moją technikę sporządzania ciasta oraz lepienia pierogów. Serdecznie zapraszam.
Dokładny przepis na pierogi ruskie znajdziecie tu.
A już się zastanawiałam czy będziesz robić pierogi na stojąco, a tu jednak nie, przynajmniej nie cały czas :) Ja nie umiem lepić siedząc. Super filmik znowu.
Piekna prezentacja:) Ja tez robie pierogi bardzo czesto:) Ale ciasto robie uzywajac miksera (samo sie robi) i dodaje oprocz jajka a wlasciwie zoltka jeszcze 2-3 lyzki oleju. Z ciastem sie super pracuje i lepienie idzie bardzo sprawnie:) Nie robie niestety takich zaawansowanych falbanek ani rozkow na moich pierozkach:) No ale moze kiedys sprobuje - tak dla wizualnego efektu:) Pozdrawiam!
Marzena - ja czasami dodaję olej do gotowania pierogów (zwłaszcza jeśli mają dłużej czekać na konsumpcję) wtedy nie sklejają się. Bardzo nas cieszy, że filmik Ci się spodobał:)
Ja robię akurat wersję bez jajka ...bo tak robiła pewna Babuszka,u której jadłam najlepsze pierogi na świecie:) ...a same pierogi uwielbiam lepic i robić , no może poza wykrawaniem kółek:)
Bardzo ładne falbanki mają Twoje pierogi. Uwielbiam pierogi, choć rzadko chce mi się je robić. Jak już się zabiorę to robię z kilograma mąki, trochę zjemy, a resztę zamrażam. Jeszcze mam zapas ze świąt. :)
A już się zastanawiałam czy będziesz robić pierogi na stojąco, a tu jednak nie, przynajmniej nie cały czas :) Ja nie umiem lepić siedząc. Super filmik znowu.
OdpowiedzUsuńKabamaiga - z reguły faktycznie robię na stojąco, bo przy innym blacie:)
UsuńAniu, ja uwielbiam Twoje pierogi :) A farsz do ruskich wspominam do dziś i obowiązkowo zrobię go samodzielnie :)
OdpowiedzUsuńOla - podjadałyście farsz z Ewą równo:)Cieszę się, że smakował:)
UsuńAniu, pięknie ! Falbankami jestem zachwycona, ja sklejam raz, ale muszę wypróbować twój sposób :)
OdpowiedzUsuńGrażyna - :) bardzo mi miło:), zaskoczysz rodzinę nowym wyglądem pierogów:)
UsuńŚwietny filmik:)az sie chce zawitać do Waszej kuchni na pyszne pierożki:)techniki lepienia super-musze kiedys wypróbować:)
OdpowiedzUsuńPucinka21 -przyjedź i zrobimy razem!
UsuńŚwietny filmik :) Piękne pierożki :)
OdpowiedzUsuńJs28 - bardzo dziękujemy:)
UsuńSuper prezentacja robienia pierozkow....wieki nie robilam samodzielnie pierogow....mysle ze czas zaczac od nowa!!!!
UsuńCzarodziejka - dziękujemy i namawiamy do samodzielnego lepienia:)
Usuńfajny filmik :) właśnie sobie uświadomiłam, że moja metoda sklejania pierogów jest na poziomie kilkulatka - na blacie, przy pomocy widelca :D
OdpowiedzUsuńKaś - głowa do góry:), ale się uśmiałam czytając Twój komentarz:)
UsuńPiekna prezentacja:) Ja tez robie pierogi bardzo czesto:) Ale ciasto robie uzywajac miksera (samo sie robi) i dodaje oprocz jajka a wlasciwie zoltka jeszcze 2-3 lyzki oleju. Z ciastem sie super pracuje i lepienie idzie bardzo sprawnie:) Nie robie niestety takich zaawansowanych falbanek ani rozkow na moich pierozkach:) No ale moze kiedys sprobuje - tak dla wizualnego efektu:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńMarzena - ja czasami dodaję olej do gotowania pierogów (zwłaszcza jeśli mają dłużej czekać na konsumpcję) wtedy nie sklejają się. Bardzo nas cieszy, że filmik Ci się spodobał:)
Usuńu mnie dziś też "Dzień Pieroga" a na moim facebooku konkursik ;)Zapraszam
OdpowiedzUsuńKulinarne-smaki - widziałam, że masz bezcenne wsparcie babci:), fajnie, że sobie urządzacie "Dni Pieroga":)
UsuńJa robię akurat wersję bez jajka ...bo tak robiła pewna Babuszka,u której jadłam najlepsze pierogi na świecie:) ...a same pierogi uwielbiam lepic i robić , no może poza wykrawaniem kółek:)
OdpowiedzUsuńJola - Babuszkowe przepisy najlepsze:)ja też bardzo lubię lepić a jeszcze bardziej jeść:)
Usuńbardzo fajny ten filmik :) a pierogi chętnie bym zjadła:)
OdpowiedzUsuńMagda k. - bardzo nam miło, że się spodobał:)
UsuńBardzo ładne falbanki mają Twoje pierogi. Uwielbiam pierogi, choć rzadko chce mi się je robić. Jak już się zabiorę to robię z kilograma mąki, trochę zjemy, a resztę zamrażam. Jeszcze mam zapas ze świąt. :)
OdpowiedzUsuńAvlina - u mnie by nie przetrwały zbyt długo w zamrażarce:)
UsuńAniu,ja uwielbiam lepić pierogi i je jeść!
OdpowiedzUsuńAle takie wspólne pierogowanie jest jeszcze pyszniejsze.
Amber - pierogi zawsze lepią się i smakują najlepiej w miłym towarzystwie:)
Usuń