13:08

Lepienie pierogów (Bajeczne smaki - film)


Lubicie pierogi? Ja bardzo...:) Lepicie sami? W dzisiejszym filmie prezentuję Oli moją technikę sporządzania ciasta oraz lepienia pierogów. Serdecznie zapraszam. 
Dokładny przepis na pierogi ruskie znajdziecie tu

26 komentarzy:

  1. A już się zastanawiałam czy będziesz robić pierogi na stojąco, a tu jednak nie, przynajmniej nie cały czas :) Ja nie umiem lepić siedząc. Super filmik znowu.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kabamaiga - z reguły faktycznie robię na stojąco, bo przy innym blacie:)

      Usuń
  2. Aniu, ja uwielbiam Twoje pierogi :) A farsz do ruskich wspominam do dziś i obowiązkowo zrobię go samodzielnie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ola - podjadałyście farsz z Ewą równo:)Cieszę się, że smakował:)

      Usuń
  3. Aniu, pięknie ! Falbankami jestem zachwycona, ja sklejam raz, ale muszę wypróbować twój sposób :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grażyna - :) bardzo mi miło:), zaskoczysz rodzinę nowym wyglądem pierogów:)

      Usuń
  4. Świetny filmik:)az sie chce zawitać do Waszej kuchni na pyszne pierożki:)techniki lepienia super-musze kiedys wypróbować:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny filmik :) Piękne pierożki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Js28 - bardzo dziękujemy:)

      Usuń
    2. Super prezentacja robienia pierozkow....wieki nie robilam samodzielnie pierogow....mysle ze czas zaczac od nowa!!!!

      Usuń
    3. Czarodziejka - dziękujemy i namawiamy do samodzielnego lepienia:)

      Usuń
  6. fajny filmik :) właśnie sobie uświadomiłam, że moja metoda sklejania pierogów jest na poziomie kilkulatka - na blacie, przy pomocy widelca :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kaś - głowa do góry:), ale się uśmiałam czytając Twój komentarz:)

      Usuń
  7. Piekna prezentacja:) Ja tez robie pierogi bardzo czesto:) Ale ciasto robie uzywajac miksera (samo sie robi) i dodaje oprocz jajka a wlasciwie zoltka jeszcze 2-3 lyzki oleju. Z ciastem sie super pracuje i lepienie idzie bardzo sprawnie:) Nie robie niestety takich zaawansowanych falbanek ani rozkow na moich pierozkach:) No ale moze kiedys sprobuje - tak dla wizualnego efektu:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzena - ja czasami dodaję olej do gotowania pierogów (zwłaszcza jeśli mają dłużej czekać na konsumpcję) wtedy nie sklejają się. Bardzo nas cieszy, że filmik Ci się spodobał:)

      Usuń
  8. u mnie dziś też "Dzień Pieroga" a na moim facebooku konkursik ;)Zapraszam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kulinarne-smaki - widziałam, że masz bezcenne wsparcie babci:), fajnie, że sobie urządzacie "Dni Pieroga":)

      Usuń
  9. Ja robię akurat wersję bez jajka ...bo tak robiła pewna Babuszka,u której jadłam najlepsze pierogi na świecie:) ...a same pierogi uwielbiam lepic i robić , no może poza wykrawaniem kółek:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jola - Babuszkowe przepisy najlepsze:)ja też bardzo lubię lepić a jeszcze bardziej jeść:)

      Usuń
  10. bardzo fajny ten filmik :) a pierogi chętnie bym zjadła:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Magda k. - bardzo nam miło, że się spodobał:)

      Usuń
  11. Bardzo ładne falbanki mają Twoje pierogi. Uwielbiam pierogi, choć rzadko chce mi się je robić. Jak już się zabiorę to robię z kilograma mąki, trochę zjemy, a resztę zamrażam. Jeszcze mam zapas ze świąt. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Avlina - u mnie by nie przetrwały zbyt długo w zamrażarce:)

      Usuń
  12. Aniu,ja uwielbiam lepić pierogi i je jeść!
    Ale takie wspólne pierogowanie jest jeszcze pyszniejsze.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber - pierogi zawsze lepią się i smakują najlepiej w miłym towarzystwie:)

      Usuń