Pyszna zupka na rozgrzewkę - tak na przekór tym okropnym upałom :-)
przepis bierze udział w akcji Smacznie i pomidorowo
Składniki:
Osobno przygotować ciasto na kluseczki. W naczyniu ubijać mikserem 2 jajka i dodawać mąki - ciasto ma być konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wlewać cienkim strumieniem do gotującej się zupy. Gotować 2 minuty i wyłączyć zupę.
Zupka spotkała się z aprobatą Olka oraz naszych wakacyjnych gości:) i nawet nikomu nie przeszkadzało, że ciepła:)
przepis bierze udział w akcji Smacznie i pomidorowo
Składniki:
- spory kawałek suowego łososia (u mnie to były 2 duże dzwonka)
- włoszczyzna (marchewka, por, pietruszka, seler, natka pietruszki i selera)
- pomidory (1 puszka, ale mogą też być świeże)
- przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
- 2 jajka
- pół szklanki mąki pszennej
Osobno przygotować ciasto na kluseczki. W naczyniu ubijać mikserem 2 jajka i dodawać mąki - ciasto ma być konsystencji gęstej śmietany. Ciasto wlewać cienkim strumieniem do gotującej się zupy. Gotować 2 minuty i wyłączyć zupę.
Zupka spotkała się z aprobatą Olka oraz naszych wakacyjnych gości:) i nawet nikomu nie przeszkadzało, że ciepła:)
Zupka była owszem pyszna,a aprobata to za małe słowo:)
OdpowiedzUsuńTo się nazywa "super gość":)
OdpowiedzUsuńA tego łososia to ile należy gotować?
OdpowiedzUsuńZ 10-15 minut. Łosoś bardzo szybko mięknie:)
OdpowiedzUsuń