piątek, 26 października 2012

Do pieczywa - recenzja


Otrzymałam do wypróbowania produkty Lurpak. Od dzieciństwa jestem zwolenniczką jedzenia masła (w dzieciństwie to nawet w nadmiernych ilościach - ponoć potrafiłam zjeść pół kostki łyżeczką brrrrr). W domu z reguły było masło - chociaż początek lat 90-tych pamiętam jako fascynację różnego rodzaju smarowidłami-margarynami. Wtedy nam to smakowało, bardziej jako nowość chyba. Potem smak zaczął się zmieniać i smarowidła stały się mniej jadalne. W każdym razie powróciliśmy do masła. Pamiętam też smak masła robionego samodzielnie (nieco wcześniej, kiedy w sklepach była akurat tylko śmietana). Ten smak był niepowtarzalny. 

Produkty, które miałam okazję spróbować to:

  • Lurpak Premium Miks z Oliwą z Oliwek (po ten sięgnęłam w pierwszej kolejności jako zagorzała fanka oliwy)
  • Lurpak Premium Miks Klasyczny (z zawartością masła 69%)  
  • Lurpak Premium Miks Lekko Solony 
Nie wiem czy to sugestia, ale najbardziej posmakował mi Miks z Oliwą choć i pozostałe są całkiem smaczne. Mają lekką konsystencję, a w smaku faktycznie wyczuwalne jest masło. 
Osobiście należę do osób, którym nie przeszkadza to, że muszą chwilę zaczekać po wyciągnięciu masła z lodówki aż będzie można posmarować kanapkę. Jednak dla wszystkich pędzących i zabieganych taki Miks to dobre rozwiązanie:). Wyciągasz i od razu smarujesz.
Ogólnie oceniam je bardzo dobrze.

11 komentarzy:

  1. Jem masło Lurpak,a tych mieszanek nigdy nie próbowałam.
    Co masło to masło, i tak pozostanie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Amber - my jadamy różne masła i mimo że producenci podają wysoką zawartość masła to smaki bywają przeróżne:)

      Usuń
    2. Tak Aniu,ale ja jadam masło Lurpak,Kerrygold lub polskie z Jasienicy.
      I to są prawdziwe masła.
      Innych nie jem i nie wiem jaką mają zawartość masła w maśle ani też jaki mają smak.

      Usuń
  2. Mi miksy Lurpak bardzo odpowiadaja,szczególnie ten z oliwa,a klasycznego masła uzywam tylko do pieczenia

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pucinka21 - to miło się składa, że znasz ten produkt:)

      Usuń
  3. ja niedawno odkryłam masło Lurpak, od tamtej chwili nie zamienię go na żadne inne. nie wiem jak dotąd mogłam jeść jakieś podróbki masła.
    miksy chętnie spróbuję.
    pozdrowienia :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. LiZ - no właśnie, na rynku roi się od podróbek:)

      Usuń
  4. Tych miksów nie jadłam, a co do masła Lurpak to owszem jest pyszne ale niestety cena mnie przeraża ...My kupujemy w Lidlu masło marki Pilos, też jest pyszne i nie powala ceną:) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jola - my też głównie Pilosa jadamy:) Zwłaszcza odkąd głównie mąż robi zakupy:)

      Usuń
  5. Kupuje masło Lurpak ale miksów jeszcze nie widziałam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ela.M - przyznaję, że i ja ich wcześniej nie widziałam:)

      Usuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułeczki bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier lukier plastyczny łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa jagodowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.