14:16

Gołąbki bez zawijania

Z cyklu Bajeczne Smaki zapraszamy Was do zapoznania się z kolejną obiadową propozycją. Tradycyjne gołąbki zawijane są bardziej pracochłonne, ale takie bez zawijania robi się naprawdę szybko. Do tego przygotowanie sosu pomidorowego ograniczone do minimum:) 
Gołąbki zapiekają się w sosie, dzięki czemu nie wysuszają się. 
Oczywiście pomoc dzieci w przygotowaniach jak zwykle mile widziana:)

Po przepis w formie pisanej odsyłam Was tutaj (klik)

7 komentarzy:

  1. Też robię podobne :) Są super.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mamiczka - zgadza się, minimum wysiłku - maksimum satysfakcji:)

      Usuń
  2. A ja akurat dzisiaj jadłam na obiad gołąbki,ale tradycyjne,zawijane. Te prezentowane przez Was, także wyglądają smakowicie. Ja jak już robię gołąbki to dużą ilość, a potem porcjami zamrażam, ale tobię przed zapiekaniem. Po odmrożeniu, pozostaje tylko zapiec w piekarniku i są prawie jak świeżo zrobione.
    Fajne te Wasze Bajeczne Smaki. Mam fajny przepis na ciasto. Może prześlę i ciasto "wystąpi" w Bajecznych Smakach ?!
    Pozdrawiam - Sylwia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sylwia - wyślij przepis koniecznie:) Lubimy wszelkiego rodzaju ciasta:) adres: a.cirin@wp.pl

      Usuń
    2. Super, wyślę wkrótce. Sylwia.

      Usuń
  3. bardzo lubię taką wersję gołąbków - i robić, i jeść. Twoje wyglądają niezwykle apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grazyna - dziękuję:) ja również lubię:)

      Usuń