piątek, 14 kwietnia 2017

Warsztaty wiosenne z Poltino

Poltino, origami

1 kwietnia, na zaproszenie marki Poltino, miałam okazję wziąć udział w niecodziennej zabawie dla blogerów. 
Odbył się festyn wiosenny ( i zwłaszcza teraz, kiedy za oknem jesiennie to z wielką przyjemnością wspominam ten słoneczny dzień pełen niespodzianek). 

Jak wynikało z zaproszenia, spotkanie miało nawiązywać do dzieciństwa i festynów sprzed lat. 
Prawie do łez się wzruszyłam otwierając powitalny prezent, będący odpowiedzią na wcześniej przeprowadzony wywiad na temat moich wspomnień kulinarnych. 
Wspominałam między innymi o maselniczce, która tak bardzo kojarzyła mi się ze stołem dziadków (w moim domu maselniczki ciągle się tłukły - jakieś fatum, a u dziadków zawsze była ta sama) oraz o przysmaku z festynów - mleczku w tubce :), które do dziś uwielbiam.
Tak na marginesie to z dzieciństwem kojarzą mi się też: kanapki z truskawkami (plastry truskawek ułożone na pajdach, grubo posmarowanych masłem). Co to był za przysmak! 





Poltino zadbało o to żebyśmy tego dnia się nie męczyły, nie było więc gotowania (choć jak się zapewne domyślacie - blogerki kulinarne nie męczą się przecież podczas przygotowywania potraw). 
Bawiłyśmy się za to wspaniale poznając sztukę origami. 
 Moje dotychczasowe doświadczenia w składaniu papieru ograniczały się do zrobienia łódki, czapki czy samolotu. A tymczasem okazało się, że przy pomocy origami można wyczarować wspaniałe opakowania na jadalne prezenty. Urzekło mnie to niesamowicie i bardzo wciągnęło. 


Nie zabrakło również pysznych dań z produktami Poltino - tym razem jednak mogłyśmy ograniczyć się do konsumowania (nostalgicznej sałatki jarzynowej - podanej w miły sposób, bo w kruchych babeczkach, przepysznych pikantnych kanapek z bobem, faszerowanych jajek, jagodzianek czy też owoców z czekoladą)


Żeby jednak nie było, że tylko się bawiłyśmy, to Organizator zadbał również o nasz rozwój i częścią warsztatów było indywidualne szkolenie z fotografem. Wszystkie cenne wskazówki mam nadzieję wykorzystać w zdjęciach prezentowanych na blogu. 


Tego dnia wracałam do domu z wyjątkowo dużym uśmiechem na ustach. 
Nakarmiona, wybawiona, rozśpiewana, w nowych koralach i z kolorowymi wiatraczkami. 
Poltino, serdecznie dziękuję!

Warsztaty przygotowała dla nas w imieniu Poltino Agencja Reklamowa Mucha nie siada
Jak zwykle perfekcyjnie w każdym szczególe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.