wtorek, 4 czerwca 2013

11 pytań czyli jaka jestem ja…


 11 pytań czyli jaka jestem ja... 

„Nominację otrzymujemy od innego bloggera. Jest to „nagroda” za nienaganne prowadzenie bloga. Odpowiadasz na 11 pytań otrzymywanych od osoby nominującej, następnie TY masz za zadanie nominować 11 osób i podać nowe pytania”. UWAGA: Nie nominujemy osoby, która Ciebie nominowała !!” 


Moje pytania:
1. Gdybyś miała zmienić się w jakieś zwierzę, to jakie?
2. Gdybyś mogła gotować kolorami, to jaki kolor dominował by w Twojej kuchni?
3. Z czekoladą najchętniej połączysz?
4. Czego nie zjesz za żadne skarby świata?
5. Gdybyś miała zareklamować polską kuchnię jednym, najwspanialszym daniem, to jakie byś wybrała?
6. Ulubiony farsz do pierogów?
7. Jesteś kulinarną sową czy skowronkiem? 
8. Ulubiona potrawa z dzieciństwa?
9. Koszmar kulinarny z dzieciństwa?
10.  Kuchnia jakiego kraju/regionu jest Ci najbliższa?
11. Do obiadu najchętniej pijesz?

Pytania, jakie zadała mi Beata z Lawendowego domu

1.     Z deserów najbardziej lubisz…
 - ciasta wszelakie, lody z bitą śmietaną i owocami, gofry z cukrem pudrem i wszystko co zawiera marcepan. Nie mogłam się zdecydować co najbardziej:)
2.     Ulubiona zupa?
 - barszcz z uszkami
3.     Jaką potrawą zazwyczaj zachwycasz swoich gości?
 - ostatnio to chyba kaczką
4.     Tłumne przyjęcie, czy raczej romantyczna kolacja we dwoje?
 - zdecydowanie romantycznie
5.     Twój ulubiony przepis z użyciem truskawek?
 - truskawki plus cukier plus śmietana
6.     Jaki jest Twój ulubiony kuchenny zapach?
 -  piekącego się ciasta drożdżowego
7.     Jakich ziół najczęściej używasz w kuchni?
 - majeranku i oregano
8.     Bez jakiego produktu spożywczego nie mogłabyś się obyć na bezludnej wyspie?
 - bez mąki i jajek
9.     Jaka jest Twoja ulubiona osobowość kulinarna w Polsce?
 - Agnieszka Kręglicka
10.   Co zazwyczaj zabierasz do piknikowego koszyka?
 - kanapki "z czym kto lubi"
11.   Jaki jest Twój ulubiony owoc?
 - truskawka

A ja do zabawy zapraszam:

1. Kabamaigę Sto kolorów kuchni
2. Joasię Smacznie z Joanną
3. Oczko Koty kuchenne Oczka
4. Grażynkę Grażyna gotuje
5. Jolę Nasze życie od kuchni
6. Aleksandrę Moja Toskania
7. Majankę Majanowe pieczenie
8. Evitę Gęba w niebie
9.  Marzenę Bakeholic
10. Edytę Przy kuchennym stole
11. Monikę Bento po polsku



15 komentarzy:

  1. Aniu, dziękuję za zaproszenie do zabawy :) Chętnie odpowiem na Twoje pytania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. I ja także dziękuję za zaproszenie :) Wkrótce odpowiem na Twoje pytania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Js28 - czekam z niecierpliwością:)

      Usuń
  3. Aniu, dziekuje bardzo za zaproszenie:) Fajne pytania ale niestety nie moge zabawy kontynuowac. Cierpie ostatnio na dosc chroniczny brak czasu:) Pozdrawiam serdecznie!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marzena - szkoda, ale brak czasu rozumiem jak mało kto:)

      Usuń
  4. Ja się dołączę, choć dopiero pod koniec tygodnia. Z reguły nie uczestniczę w takich zabawach, ale miałam frajdę z odpowiadania na Twoje pytania w myślach i chętnie się z Wami podzielę. Pozdrawiam tymczasem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mnemonique - cieszę się, że udało się skusić pytaniami:)

      Usuń
  5. Dziękuję Aniu - jutro pomyślę o pytaniach. Miło było dowiedzieć się tego i owego o Tobie. Ja też uwielbiam zapach ciasta drożdżowego :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Grażyna - cieszę się:), a zapach ciasta drożdżowego to nawet jako perfumy mógłby uchodzić:)

      Usuń
  6. O! zostałam wywołana do tablicy ;) Coś w weekend naskrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Pozdrawiam sympatyczną autorkę "smakowitego" i ciekawego bloga. Sylwia.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Sylwia - dziękuję i również pozdrawiam moją wspaniałą Czytelniczkę!:)

      Usuń

O mnie

Moje zdjęcie
Dlaczego Bajkorada? Ponieważ doradzam jak gotować proste posiłki dla całej rodziny, (trójki dzieci) a w wolnych chwilach piszę bajki.

Szukaj po haśle

agrest ajvar akcje konkursowe amarantus ananas anchois awokado babeczki babka Bajeczna Fabryka bajgle BAJKI bakalie bakłażan banan banany bazylia beza bezglutenowe białka bigos biszkopt bita śmietana boczek borówki botwinka Boże Narodzenie bób brokuł brownie brukselka brzoskwinie budyń bulion bułeczki bułka buraki cake pops cebula chałka chałwa chipsy chleb chrusty ciasta ciasteczka na 10 rączek ciastka ciastka drożdżowe ciastka Olka ciasto ciasto bezglutenowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe ciasto francuskie ciasto parzone ciasto ucierane ciasto z oliwą ciasto z owocami ciecierzyca coolomat cukinia curry cydr cynamon cytryna czarna rzepa czekolada czereśnie czosnek daktyle danie jednogarnkowe deser dla rodziców do pieczywa drożdże dynia dżem eklery fasola faworki fenkuł figi Filmy flaki galaretka garnek rzymski gęś gnocchi gofry gołąbki groch groszek gruszki grzyby humor imbir indyk inne jabłka jagody jagodzianki jajka jajko jarmuż jogurt kaczka kajmak kakao kalafior kalarepa kalmary kapary kapusta karkówka karmel Karnawał kasza kasza gryczana kasza jaglana kasza jęczmienna kasza manna kasztany kawa keks kiełbasa kisiel kiszona kapusta kluski kminek knedle knish kokos koperek kopytka kotlety krokiety królik kruche ciasto kruszonka kuchnie świata kukurydza kurczak kurczak wędzony kurki kurkuma lazania leczo lody lukier lukier plastyczny łosoś majonez mak makaron makowiec makrela maliny mandarynki mango marcepan marchewka masa budyniowa masa czekoladowa masa jagodowa masa kajmakowa masa serowa masa śmietanowa masa truskawkowa masa z pianek marshmallow mascarpone masło orzechowe maślanka mazurek mąka gryczana mąka kasztanowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka razowa mąka żytnia mięso mielone mięta migdały miód mleko mleko kokosowe mleko skondensowane mleko w proszku młoda kapusta moje dzieci morele mozzarella mrożonki muffinki murzynek musli na parze nagrody i wyróżnienia naleśniki natka pietruszki nektarynki nutella obiad obiad na słodko ogórek ogórek kiszony ogórki Olek recenzuje oliwa oliwki omlet oponki orzechy oscypek otręby owoce morza pancakes panierowane papryka parmezan pascha pasta pasztet pączki pesto pęczak pieczarki pieczywo pierniki pierogi pistacje pizza placki placuszki płatki jęczmienne płatki owsiane podroby podróże polewa czekoladowa POLITYKA PLIKÓW COOKIES pomarańcza pomidory pomidory suszone por porzeczki przemyślenia matki-kulinarki przetwory przyjęcie dla dzieci ptysie pulpety rabarbar racuchy radicchio recenzje filmów recenzje filmów dla dzieci recenzje gier recenzje książek recenzje restauracji ricotta risotto rodzynki rogale rogaliki rolada roszponka rozmaryn rukola ryby ryż rzodkiewki sajgonki sałata sałatka sałatki samsa schab seler seler naciowy semolina ser ser feta ser kozi ser pleśniowy ser pleśniowy. serek homogenizowany serek topiony sernik sezam siemię lniane skorupki waflowe słonecznik soczewica soja sok sos beszamelowy sos czosnkowy sos pomidorowy sos sojowy sól strucla sucharki surimi surówka szafran szarlotka szczaw szczypiorek szparagi szpinak szybki obiad szynka śledź śliwki śmietana śniadanie tarta Tłusty Czwartek tofu topinambur tort torty trufle truskawki tuńczyk twaróg Viva la pasta wafle Walentynki wanilia warsztaty warzywa gotowane wątróbka Wielkanoc wieprzowina wino wiśnie wołowina z dżemem z owocami zakwas pszenny zakwas zytni zapiekanka zdrowie zielony groszek ziemniaki zrazy zupa zupy żelatyna żółtka żółty ser żurawina żurek

Prawa autorskie

Wszystkie teksty oraz zdjęcia potraw zamieszczane na blogu są wyłącznie mojego autorstwa. Osoby zainteresowane powielaniem, publikacją bądź innego rodzaju wykorzystaniem zamieszczanych tu treści proszę o kontakt pod adresem e-mailowym: a.cirin@wp.pl.