tag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post3936194157241086541..comments2024-03-26T12:35:08.883+01:00Comments on Bajkorada - przepisy dla całej rodziny: Ciasto jogurtowe z brzoskwiniamiAcirihttp://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comBlogger79125tag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-33947289672138336312019-06-23T13:26:34.962+02:002019-06-23T13:26:34.962+02:00Ciasto wyszło przepyszne, pięknie wyrośnięte. Najl...Ciasto wyszło przepyszne, pięknie wyrośnięte. Najlepszy przepis. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10705854160542299414noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-23340765271396599602018-12-28T19:59:34.921+01:002018-12-28T19:59:34.921+01:00Nie pieķę ciast z termoobiegiem, więc nie podpowie...Nie pieķę ciast z termoobiegiem, więc nie podpowiem.Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-10211378320335240442018-12-28T19:04:27.171+01:002018-12-28T19:04:27.171+01:00A w jakiej temperaturze i jak długo piec, korzysta...A w jakiej temperaturze i jak długo piec, korzystając z termoobiegu, żeby nie wyszedł zakalec? :)M.https://www.blogger.com/profile/09084552941216953231noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-32098177837996000372018-05-02T01:56:38.664+02:002018-05-02T01:56:38.664+02:00Ciasto wyszlo super. Uzylam gęsty islandzki jogurt...Ciasto wyszlo super. Uzylam gęsty islandzki jogurt Skyr,i pieklam na termoobiegu przez 40 minut.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-72513701314909508892018-04-01T00:28:07.910+02:002018-04-01T00:28:07.910+02:00Niestety zakalec ale nie zrażam się,spróbuje kolej...Niestety zakalec ale nie zrażam się,spróbuje kolejny raz,bo w smaku b.dobre i szybkie do zrobienia ze składników jakie zawsze są w domu.Wykonałam wszystko dokładnie jak w przepisie,może za szybko z pielarnika wyciągnęłam-może warto było na noc do ostygnięcia zostawić,bo wyradtało b.ładnie.Do następnej próby 😊Dorotahttps://www.blogger.com/profile/08052621177883697218noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-74976556752976105402018-03-25T01:40:43.996+01:002018-03-25T01:40:43.996+01:00pierwszy raz robione i jest pyszne, na wierzchu po...pierwszy raz robione i jest pyszne, na wierzchu posmarowane syropem brzoskwiniowym z żelatyną<br /> Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-7859285844330508852018-02-06T19:54:26.251+01:002018-02-06T19:54:26.251+01:00szczerze mówiąc ciasta zawsze piecze się wstawiają...szczerze mówiąc ciasta zawsze piecze się wstawiając je do rozgrzanego piekarnika (wyjątkiem może być drożdżowe), ale jeśli to ma komuś pomóc to dopiszę :)Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-7684181616500862752018-02-06T18:29:14.671+01:002018-02-06T18:29:14.671+01:00napisz w końcu czy piekarnik ma być nagrzany czy n...napisz w końcu czy piekarnik ma być nagrzany czy nie,bo to może być powód zakalcaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-21210216881781472982017-08-23T16:24:41.589+02:002017-08-23T16:24:41.589+02:00Dziękuję za komentarz :) czasem tracę wiarę w ten ...Dziękuję za komentarz :) czasem tracę wiarę w ten przepis po tylu komentarzach o zakalcu, ale jak widać nie w przepisie problem. Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-18724993236068533152017-08-21T23:31:15.449+02:002017-08-21T23:31:15.449+02:00Dziekuję za odpowiedz, parę razy juz pieklam z róż...Dziekuję za odpowiedz, parę razy juz pieklam z różnymi owocami i jest pycha. Następnym razem zrobię bez osobno ubijanych białek. Osobiscie mąke mieszam łyżką, kiedys przy innym przepisie mieszalam mikserem i wyszedl zakalec, byc moze to ma znaczenie, gdyz odkąd mąke delikatnie mieszam o zakalcach zapomniałam...pozdrawiam ��Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-25262104418502390802017-07-17T18:37:15.103+02:002017-07-17T18:37:15.103+02:00To ciasto jest gęste więc niewiele by przetrwało z...To ciasto jest gęste więc niewiele by przetrwało z piany po wymieszaniu, ale na pewno by mu to nie zaszkodziło. W tym przypadku ciasto "podnosi" proszek do pieczenia - a na przykład w biszkopcie nie daję proszku, ale ciasto rośnie dzięki pianie. Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-73303636356292369932017-07-17T17:28:47.154+02:002017-07-17T17:28:47.154+02:00Mam dylemat z tymi jajkami... powinno ubijac sie b...Mam dylemat z tymi jajkami... powinno ubijac sie bialko osobno, czy cale jajka z cukrem? W jednym z przepisow bylo podobnoe jak w tym i ubilam najpierw bialko , wyszlo super ale i tak to mnie zastanawia...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-72474002425026296392017-07-08T07:31:05.408+02:002017-07-08T07:31:05.408+02:00Cenna informacja! Może się przydać. Dziękuję. Cenna informacja! Może się przydać. Dziękuję. Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-44286711283971744292017-07-08T06:19:51.567+02:002017-07-08T06:19:51.567+02:00Proszek do pieczenia musi być świeży, najlepiej no...Proszek do pieczenia musi być świeży, najlepiej nowa torebka bo jeśli jest otwarty i zleżały to zakalec wyjdzie murowany.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/03041250889138235914noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-73521204605597141422017-06-18T22:51:38.390+02:002017-06-18T22:51:38.390+02:00Również zakalec. Szkoda składników...Również zakalec. Szkoda składników...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-21963359267436642432017-04-08T21:36:13.031+02:002017-04-08T21:36:13.031+02:002 razy zakalec, trzeciej próby raczej nie podejmę....2 razy zakalec, trzeciej próby raczej nie podejmę.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-55663577096559208562017-03-21T14:22:00.364+01:002017-03-21T14:22:00.364+01:00Mi wyszło, zamieniłam trochę mąki pszennej na koko...Mi wyszło, zamieniłam trochę mąki pszennej na kokosową, która pięknie chłonie wilgoć i mimo wszystko - ciasto jest mokre ;) Pysznie wyszło. Delikatne, nie za słodkie. ;)Macioszczyczkahttps://www.blogger.com/profile/15715158530640168060noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-45805060467023790622016-11-04T00:03:53.160+01:002016-11-04T00:03:53.160+01:00Również zakalec choć pyszne w smaku Również zakalec choć pyszne w smaku Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-90322476827293625472016-11-01T19:35:58.203+01:002016-11-01T19:35:58.203+01:00Bardzo się cieszę!!! :)Bardzo się cieszę!!! :)Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-84847526217531077322016-11-01T19:23:59.706+01:002016-11-01T19:23:59.706+01:00zrobiłam dzisiaj z kruszonką - pyszne!! i nie wysz...zrobiłam dzisiaj z kruszonką - pyszne!! i nie wyszedł zakalec, dałam mniej oleju (szklanka to jak dla mnie za dużo) i jest idealne :) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06096885033654764557noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-82669528036920133032016-09-27T20:48:42.382+02:002016-09-27T20:48:42.382+02:00Teoretycznie tak. Można dać połowę mniej oleju, co...Teoretycznie tak. Można dać połowę mniej oleju, co jednak nie tłumaczy faktu,że są osoby, którym ciasto wychodzi. Szkoda, że skończyło się zakalcem...Acirihttps://www.blogger.com/profile/08497115801165802653noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-46211302444052469232016-09-27T18:56:25.784+02:002016-09-27T18:56:25.784+02:00Niestety zakalec.Chociaż czytałam wpisy o zakalcu....Niestety zakalec.Chociaż czytałam wpisy o zakalcu...przepis zastosowałam dokładnie.Dopiero jak wyjęłam ciasto z piekarnika doszło do mnie skąd to się bierze...przecież w przepisie jest za dużo oleju!ten ciężki składnik powoduje te niechciane zakalce.Z powodzeniem wystarczyło by pół szklanki z uwagi na ten jogurt,też ciężki składnik dający ciastu wilgoć.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-125430084387005172016-07-29T15:08:07.790+02:002016-07-29T15:08:07.790+02:00czekam z niecierpliwością...ciasto w piekarniku :)...czekam z niecierpliwością...ciasto w piekarniku :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-61736708133935122312016-07-27T17:33:55.190+02:002016-07-27T17:33:55.190+02:00Niestety wyszedl porzadny zakalec. Z wierzchu piek...Niestety wyszedl porzadny zakalec. Z wierzchu pieknie sie wypiekl wyrosl i opadl.... Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2094706474156783780.post-58449015346209853882016-07-13T22:44:10.227+02:002016-07-13T22:44:10.227+02:00piekłam dzisiaj ale niestety zakalecpiekłam dzisiaj ale niestety zakalecAnonymousnoreply@blogger.com